Boğaz Ağrısından Nasıl Kurtulurum Diyenlere 12 Tavsiye

Boğaz ağrısı yine bir çok insanın belirli sebeplerden oluşan bir sorun haline gelmeye başladı. Şimdi bunu tamamen halledemezsek bile sizlere bu konuda önereceğimiz belirli yöntemler sayesinde biraz daha rahatlayabilirsiniz. Öncelikle belirtmek isterim ki eğer uzun zamandır böyle bir durum var ise mutlaka doktora görünmelisiniz.


Tuzlu su ile Gargara yapın. Tuzlu su ile yapacağınız gargara hem ağzınızda ki bakterileri temizler hemde boğazınızın rahatlamasını sağlar. Çok az miktarda genzinize kaçmasını sağlayınız.
Bal, zencefil, limon üçlüsünü kullanabilirsiniz. Bu üçlü de bal boğazınızı yumuşatırken, limon anti bakteriyel özelliği ve zencefilin de balgam sökücü özelliği faydalı olacaktır.
Buhar Banyosu yapmakta mutlaka etkili yöntemlerden biridir. Hatta şampuan ya da duş jelinin mentollü olmasında daha büyük fayda vardır. Hem varsa burun tıkanıklığına sebep olur hemde rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Ilık bir duş almanızı tavsiye ederim.
Papatya çayı içmenizde büyük fayda vardır. Bitkisel buna benzer ürünlerde boğazınızın rahatlamasına sebep olacaktır. Varsa boğazınız da tahriş bunun da giderilmesine yardımcı olacaktır.
Bol su içmenizin hem boğazınıza hemde vücudunuza çok fazla faydası olacaktır. Bol su içmek aynı zamanda boğazınızın kurumamasına sebep olur ve faydalıdır.
Çok sıcak ve soğuk içeceklerden uzak durunuz. Buzlu ya da fazlası ile sıcak besinler ya da içecekler boğazınıza zarar vererek ağrımasına sebep olabilir. Mümkün olduğu kadar ılık şekilde tüketimler yapmaya özen gösteriniz.
Sigara içiyorsanız bırakın, içmiyorsanız da sigara dumanından uzak durunuz. Sigaranın zararından bahsetmemize gerek bile görmüyorum sadece boğaza değil bütün sistemlerimize zararı vardır.
Odanızı nemli tutmaya özen gösteriniz. Kaloriferli bir evde iseniz kaloriferin üzerene bir kap su koyarak odanın nemli olmasını sağlayabilirsiniz. Oda da ki havanın kuruması boğazınıza zarar verecektir.
Bilinçsiz ilaç kullanmayın. Bilinçsiz olarak birilerinin önerileri ile kesinlikle ilaç kullanmayınız. Bu konuda sadece doktorun tavsiye ettiği ilaçları kullanmalısınız. 
Boğaz ağrılarınız günlerce sürdü ve kesilmiyor ise, veya boğazınız şişti ise mutlaka doktor kontrolüne gitmelisiniz.


Diploması Yok
Diploması Yok