Uyku Sorunu Nasıl Çözülür 5 Etkili Tavsiye

Diğer adı ile insomnia yani uyku problemi dediğimiz olay neredeyse bir çok insanın problemi olmuştur. Derin uykuya dalamamak, sık uyanmak, uykuya dalamamak gibi bir çok sorunumuz var. Bunlar ile ilgili etkili yöntemleri sizlerle paylaşacağız.

Uyku problemlerimiz arasında bir yakınımız ile tartışmamız, aşırı yorgunluk, hatta sevgilimizden veya eşimizden ayrılmak gibi bir sürü unsur sebep olabilir. Bu sebeplerin yoğunluğuna göre günlerce ya da aylarca sürebilir. Bunlara kalıcı ya da geçici çözümler nelerdir bunları yazalım.
Sakinleştirici özelliği olan papatya çayı gibi bitkisel çaylar içmenin mutlaka faydası olacaktır. Mutlaka uyumadan bir saat önce bir fincan papatya çayı içmenizi şiddetle tavsiye ederim. Çünkü papatya çayı sadece uyku sorununa değil, sinüslere, sindirim sistemine de çok faydalıdır. 
Bazı uyku sorunları vardır ki profesyonel destek almanız gerekebilir. Uykusuzluk sizde ciddi bir sorun haline geldi ve uzun süredir var ise mutlaka bir hekime danışınız. Aksi takdirde araba kullanırken uyumanıza, iş ve özel ilişki de bozukluklara, vücut sistemlerinde dengesizlik gibi sorunlara yol açacaktır. Daha sayabileceğimiz bir sürü sebep bulunabilir ve hayatını kötü yönde etkilediği gibi az uyku yaşam kalitenizi de düşürebilir.

Uyku Sorunu Nasıl Çözülür

Uyumadan 1-2 saat öncesinde uyarıcı özellikleri olan çay kahve gibi maddelerden uzak durduğunuz gibi sindirimi zor olan ağır yağlı yiyeceklerden de uzak durunuz. Yatak odanızı olabildiğince karanlık ve serin tutmaya çalışmanızda da mutlaka fayda vardır.
Uykuya daha rahat dalmanızı sağlayacak, sakinleştirici özellikleri olan lavanta, papatya çayı gibi bitkisel çaylar tüketmeniz kesinlikle faydalı olacaktır. Bunun yanında ya da ayrı olarak süt ve yoğurt tüketimi de uykunuzu getirmeye yardımcı olacaktır. Ancak sütü bir bardaktan fazla içmeyiniz. 
Psikolojik olarak kendinizi rahat hissetmeye ve düşünmemeye çalışınız. Kendinizi uykuya ikna edeceğiniz kendi yöntemleriniz varsa deneyebilirsiniz. Mesela ben bir şey izleyerek uykuya dalarım ve ses olmadan uyuyamam gibi. sizlerde bunlara benzer yöntemleriniz varsa deneyebilirsiniz. Uyku için satılan bir takım ilaçlar bulunmaktadır, ancak bunları doktor kontrolü olmadan kullanmanızı tavsiye etmem. 
Bunların dışından ya da uzun zamandır süre gelen bir uyku probleminiz varsa mutlaka bu konu ile ilgi bir doktora başvurmanızı tavsiye ederim. Profesyonel bir yardım çok daha etkili olacaktır.

Diploması Yok
Diploması Yok