Uyumakta Sorun Yaşayanlara Çözüm Odaklı Yöntemler

Uyku problemi toplumsal olarak bizde ciddi bir kanayan yaradır. Ancak bunun için çözüm odaklı uyku sorunları üzerine araştırdığımız yöntemleri sizler ile paylaşıyoruz. 
Rahat bir uyku uyumak öncelikle dolu olmayan ve çok düşünmeyen bir kafa yapısı gerektirir. Eğer sürekli bir şeyler düşünüyor iseniz ve kafanız dolu ise uyku problemi yaşamanız mümkün. Bunun için tavsiyem öncelikle bitkisel çözümlerdir. Gündüz kahve ve çay tüketimi yerine bitki çaylarından papatya ve ada çayı tercih etmenizin yararı olacaktır. İlaç kullanmak yerine dinlendirici ve sakinleştirici özelliği olan bitki çayları tüketmeliyiz.
Bir diğer nokta ise hareketsiz bir iş yapıyorsak, yani sadece masa başı iş yapıyor isek de yorulmayan bir vücut uyku istemeyebilir. Gün içerisinde keyfi de olsa yürüyüş yapmak hem sağlığa faydalı hemde biraz yorulunca gece daha erken uykunuz gelebilir. 
Sigara ve alkol gibi uyarıcı özelliği yüksek olan şeyleri tüketmeyelim. Eğer bırakamıyor isek bir uyumaya yakın sigara içmemeye özen göstermeliyiz. Aksi takdirde uyumanıza ciddi sorun teşkil edebilir.
Uykuya dalmakta problem yaşıyor iseniz mutlaka odanızı en karanlık hale getirerek dikkatinizi dağıtın. Aynı zamanda yatağınızın ve yastığınızın da size uygun olduğundan kesin olarak emin olmalısınız. Rahat ve yüksekliği iyi olmayan bir yastık da sizi uyutmaz. Yatak da da durum aynıdır aslında eğer size sertliği uygun değil ise değiştirmekte fayda vardır. 
Uyumakta sorun yaşayanlara çözüm odaklı yöntemlerden bahsetmeye devam edelim. Yoğurt süt gibi gıdaları uyumadan önce tüketmekte fayda var. Aslında buna benzer bir sürü yöntem geliştirilmeye devam etmektedir. Sitemizde buna benzer sorunlar ile ilgili sağlık kategorimizi kontrol edebilir ve orada ki yazıları okuyabilirsiniz. Son olarak yazıyı beğenmeniz durumunda paylaşmanızı rica ederiz.
Diploması Yok
Diploması Yok