Muğla'da Gezilecek 10 Harika Yer Tavsiyesi

Bilindiği gibi Muğla merkez 100 bin civarı nüfustan oluşup, ilçelerle birlikte bir milyona yakındır. Muğla da gezilmesi gereken yerler ile ilgili derlediğimiz bilgiyi beğenirseniz paylaşmanızı rica ediyoruz.

Muğla gezilecek koy: Akbük


Muğla akbük koyu merkeze 60 km uzaklıkta olup, bölgenin en temiz denizine sahiptir. Akbük koyunda yapılaşma, oteller, barlar ya da taş binalar bulmanız mümkün değil. Ya çadır kampı yapacaksınız ya da bir kaç tahta pansiyon var orada konaklama yapacaksınız. Muğla'da gezilecek harika koylardan bir tanesi olup, mis gibi denize girmek ve sakinlik istiyorsanız hiç düşünmeyin derim. 
Muğla'da Gezilecek Yer: Yuvarlak Çay
Yuvarlak çay Muğla Merkeze yaklaşık 50 km olup, köyceğiz ilçesine daha yakındır. Yuvarlak çay bölgesinden dağların arasından gelen buz gibi su, orada bulunan bir kaç restorandan ibarettir. Orman ve kayalıklar arasından akan çay muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Yuvarlak çay da suyun üstünde bulunan salıncaklarda fotoğraf çektirmek meşhurdur.
Muğla'da gezilecek noktalardan biri: Bodrum Gümbet Barlar Sokağı
Koyları bırakıp biraz da eğlence noktasından bakacak olursa gümbet barlar sokağı bu işin artık duayeni. Neredeyse her gün büyük bir pop sanatçısının sahne aldığı barlarda fiyatlar yüksek olsa da o kültürde eğlenmeye değenler veriyor. Yaklaşık 2 bin kişilik barları, sanatçıları ile meşhur gümbet barlar sokağında ekonomik sıkıntınız yoksa eğlenmemek mümkün değil. Aynı şekilde gümbet sahilide denize girmek için makul bir yerdir.
Muğla merkeze en yakın deniz kıyısı: Akyaka
Muğla merkeze 25 km uzaklıkta bulunan akyaka beldesine, buralarda aşk yaka diyenlerde meşhurdur. Küçük bir sahil kasabası misali, tekne turları, dubleks yapıları, balık ekmeği ile gezilecek noktalar arasında yerini alıştır. Ayrıcı Muğla'da öğrenciler için de en çok tercih edilen tatil beldesidir. Şehirlerin trafiklerinden uzak kafa dinlemek isteyen herkesi gitmesini tavsiye ederim.
Muğla'nın Gözdesi: Datça Palamutbükü
Muğla ilçelerinden olan datça'ya bağlı palamutbükünün merkeze uzaklığı yaklaşık 110 km olup, buralarda huzur kenti olarak ifade edilir. Az sayıda apart ve sakinliği ile meşhur olan bu yer Muğla'da gezilecek noktalar arasında yer almayı başarmıştır. 

Muğla ve ilçelerinde gezilecek yerler ile ilgili tekrar araştırmalarımız olacaktır. Bu yazımızı aşağıdaki linkler aracılığı ile sosyal medyada paylaşarak hem bize destek olabilir hemde başkalarınında bu bilgiden faydalanmasını sağlamış olursunuz. 
Diploması Yok
Diploması Yok