Muğla Hakkında Öğrenmeniz Gereken Gerçek Bilgiler

Muğla merkez yeni adı ile menteşe olarak bilinen yer 100 bin civarı nüfusa sahiptir. Muğla da kiralardan, öğrencilikten, sosyal hayattan, tatilden, politik yapısından, belediye çalışmalarından, sanayisinden, yerleşik durumundan, ilçelerden ve turizmden bahsedeceğim. 
mugla-merkez
Muğla Kiralık Satılık Ev Fiyatları
İlk olarak Muğla hakkında bilmeniz gerekenler arasında kiralık ev fiyatları, ve evlerin satılık fiyatları hakkında bilgi vererek başlayabiliriz. Ev fiyatları menteşe de öğrencilerin bulunduğu yerlerde 30-60 metre kare ev fiyatları 1000 TL'den başlıyor ki bu 2000 TL'ye kadar da çıkıyor. Tabi üniversite yakın olan yerler tam ranta dönüştüğü için normalden çok daha fazla. Buralarda ev almak isterseniz ise 200 bin TL'den başlar. Ailelerin kalacağı ev fiyatlarına gelecek olursak 90-150 metre kare evlerin kiraları yine 1000 TL'den başlayıp, 2500 TL'ye kadar çıkıyor. İdeal oturulacak bir ev fiyatı ise 350-400 bin lira. Dar gelirli iseniz buralarda geçinmeniz mümkün değil.
Muğla'da Üniversite Öğrencisi Olmak
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenci olmak ile ilgili hem olumlu hemde olumsuz şeylerden bahsedelim ki tercih size kalsın. Öğrencilerin ev fiyatları hakkında bilgiyi yukarıda verdik. Gayet yaşam şartları yüksek ve pahalı bir şehirdir. Dar gelirli öğrenci kyk da kalmadığı sürece işi çok zordur. Eğer ekonomik sıkıntınız yok ise hem sosyal ortamı iyi, gayet çağdaş olan bir kenttir Muğla. Kadınların özgürce gezebildiği ve taciz edilmediği yerdir. Kendi halkı da sosyal demokrat olduğu için burada yaşam çok rahattır. Aynı zamanda turistik yerlerinde tam ortasında olduğu için gezmek zor değildir. Denize mesafesi 25 km'dir. Neredeyse aradığınız her türden ortamı bulabileceğiniz bir Kötekli yerleşkesi vardır öğrenci mahallesi olarak bilinen.
Muğla'da Tatil Yapmak
Evet Muğla hakkında öğrenmeniz gereken gerçek bilgilerden birisi ise burada tatil yapmaktır. Ege bölgesinin incisi olan Muğla'da boğucu bir nem olmadığı için ve bazı aylarda yayla havası olduğundan tatil için tercih edilenler listesinde başlarda. Bodrumdan Fethiye'ye, Marmaris'ten Datça'ya her yeri ayrı güzel olan şehirde tatil yapmak için onlarca sebebiniz olabilir. Zaten özellikle bodrum artık Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil yeri olmayı başarmıştır. Bakmayın internet de lahmacun bodrumda 60 lira yazılarına, her bütçeye uygun tatil imkanı mevcuttur. Bir araştırma yaparsanız tatil için başka yeri tercih etmezsiniz zaten.
Muğla'nın Politik Yapısı
Muğla ve ilçelerinin çoğu sosyal demokrat geçinen bir kesim ile doludur. Türkiye'de trafiği az, mevsimleri de iyi geçen bir il olduğu için aslında tercih ediliyor. Ama burada sosyal demokratların da burayı tercih etmesinin büyük bir katkısı bulunmaktadır. 
Muğla'da Belediye Çalışmaları
Muğla büyük şehir olduktan sonra merkezde menteşe ile beraber iki belediye haline gelmiştir. Büyükşehir ve Menteşe belediyesi kesinlikle uyum içerisinde hareket etmektedirler. Muğla Belediyeleri Kültür-Sanat etkinliklerine çok değer verdiği gibi, şehirde engellilerin rahatça gezebileceği parke taşlarını da ihmal etmemiştir. Muğla merkez belediyeleri hem sosyal hemde kültürel anlamda ilerici düşünen yapıları sayesinde gelişime ciddi katkılar sunmaktadırlar. Aynı zamanda yeni büyükşehirleşen belediye olmasına rağmen dört elle çalışmayı hiç bırakmıyor. Evet neden bu kadar övdünüz derseniz şunu biliyorum ki aynı zamanda adaletli bir belediyecilik anlayışına kesinlikle sahiptir. Bildiğim kadarı ile başkalarına da iş imkanı sunmak için aynı aileden 2. kişiyi işe almıyor. Bu basit görünse de gerçekten adaletli bir belediye yapısı olduğunu gösterir. Burada belediye başkanları sürekli halk ile iç içedir. Halktan birinin belediye başkanı ile görüşmesi zor değil hatta kolaydır. Sosyal belediyecilik anlayışını benimsemiş belediyemize teşekkür ederek, daha sonraki dönemlerde de belediye haberlerine yer vereceğiz. 
Muğla'da Sanayi Hakkında Öğrenmeniz Gereken Gerçek Bilgiler
Evet belediye hakkında gerçek olanları söyledikten sonra şimdi sanayi kısmına gelecek olursak, burası başta söylemek lazım ki sanayi şehri değil turizm ve öğrenci şehridir. Sanayisi küçük olup kazık atmayı seven dükkanlar ile doludur. Nasılsa küçük bir sanayisi var başka yere de gidemez mantığı ile gerçek bir dostunuz yok ise sanayi de çok kazık yersiniz. Ya sanayiden bir dost edinin, ya arabadan çok iyi anlayan biri olun ya da kazık yiyeceğinizi bile bile araba kullanın. Muğla küçük yer olduğu için bisiklet tavsiye ediyorum.
Diploması Yok
Diploması Yok