Muğla Menteşe Kötekli Hakkında Kesin Bilmeniz Gerekenler

Muğla kötekli mahallesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin hemen yakınında olup, öğrencilerin yoğun yaşadığı bölgedir. Kötekli öğrenciler için vazgeçilmez bir hal almış ve her geçen gün de gelişmeye devam etmektedir. Şimdi kötekli mahallesi hakkında bilinmesi gerekenlerden konuşalım.
mugla-kotekli
İlk olarak Muğla kötekli mahallesinde ev tutacak olursanız mutlaka çok iyi pazarlık yapmalı ve mümkün ise emlak ile muhatap olmamalısınız. 30-40 metre kare evlere 1000 TL den fazla kiralar istemeye başlayarak çok ayıp etmeye başladır. Resmen öğrencilerin üzerinden yürüyen ticaret hane haline gelen kötekli de az da olsa insaflı ev sahibi bulunmaktadır. 
İkinci olarak kötekli de her türden ortamı bulma şansınız vardır. Eğer başınıza bir iş gelmesin istiyorsanız her önünüze gelen ile arkadaş olmayın ve her ortama girmeye çalışmayın. Artık serserilerin arabaları ile gelip kız tavlamaya çalıştığı uzunca bir caddesi bulunan köteklide biraz dikkatli olmak gerekiyor.
Bir sonraki kötekli hakkında ki bilgiye gelecek olursak sizi tam olarak para gözüyle gören ve kazık atmaya çalışan mekanlara karşı tepki koyduğunuz gibi aynı zamanda bunu dillendirmeyi de unutmayın. Bütün ticaretini öğrenciye endeksli olarak gören mahallede yüksek fiyatlara kanmayın. Mutlaka uygun fiyatlı ve kaliteli mekanlarda var.
Başka bir konuya gelecek olursak bu kadar olumsuz konuştunuz korktuk demeyin. Şimdi de biraz güzel yanlarından bahsedelim. Muğla menteşe kötekli mahallesinde polis sürekli devriye gezdiği ve öğrenci köyü olarak bilindiği için 24 saat rahat dolaşabilirsiniz. Hem kötekli de hemde Muğla merkezde hırsızlık çok nadir görülen bir olaydır. Sokaklarda risk taşıyan her türden insanın gezmesini engelleyen belediye ve valiliğinde burada rolü büyüktür. 
Kötekli de yaz aylarında yoğurtçu parkında oturmayı unutmayın.👍 Yoğurtçu parkı öğrencilerin oturup gitar çalıp, çekirdek çitlediği, muhabbet ettiği yerdir. 
2007 yılında üniversiteye başladığım yıllarda kötekli de caddede at arabaları, inekler yürürdü. Halk tütün ve bahçe sebzeleri ekerek gelir sağlarlardı. 3-4 bine ve devlet yurdu dışında 1 tane de köy marketi vardı. Eskiden adı kötekli köyü iken, köylüler ahırlarının bir odasına fayans yaparak öğrenciye kiraya verirlerdi. Bende devlet yurdunda yer olmayınca, özel yurtlar da az sayıda ve pahalı olunca o evlerden birinde kalmıştım. Şimdi ise lüks apartman daireleri ve lüks eşyalar mevcut. Köteklide ki meşhur caddede artık kafeteryalar, barlar, marketler ve benzeri iş yerleri ile doldu. Eskiden öğrenci merkezde kalır iken artık kötekli de kalmaya başladı. 
Gönderiyi okuduktan sonra uzun zamandır Muğla'da yaşayan ve kötekli de oturmuş biri olarak yorum kısmında sorularınızı cevaplayabilirim. Yazımı beğendiyseniz sosyal ağlarda paylaşmanızı rica ediyorum. 🌝
Diploması Yok
Diploması Yok