Burun Tıkanıklığı Açma Yöntemleri ve Tavsiyeler 2016

Türkiye'de neredeyse her iki kişiden birisi burnunda et olması, sinüzit ve grip gibi olaylardan burun tıkanıklığı yaşamakta ve hayatı zorlaştırmaktadır.
Burun tıkanıklığı sizi halsizleştirir, yaşam kalitenizi düşürür, uyutmaz, stres yapar. Hatta daha çok fazla yan etkileri görünmektedir. Bunun için hem kalıcı hem de geçici çözümler bulunmaktadır.
Burun Tıkanıklığını Açmak İçin
Burun tıkanıklığı için kullanacağımız kısa sürede geçici uzun süre yapılırsa kalıcı özelliği olan herkesinde bildiği tuzlu su yöntemidir. Öncelikle mümkünse deniz ve ya okyanus suyu yani doğal olanı kullanın eğer yok ise bir çay bardağına bir çay kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra 3-5 defa burnunuza çekip bırakın. Hatta tuzlu su olayını hemen hemen her gün tekrarlayabilirsiniz. Uzun zamanda kalıcı tedavisi olduğunu dahi söyleyen sağlık kurumları bulunmaktadır. 
İkinci bir yöntem olarak hem baş ağrısına iyi gelen, hem sinüzite iyi gelen papatya çayını demleyerek buharını yüzünüzü yakmadan içinize çekin. Papatya çayı hem sakinleştirici özelliği olan hem de sinüsleri boşalarak rahatlamanızı sağlayan bir bitkidir. Herkese tavsiyem günde bir fincan papatya çayı içmelidir.
Başka bir yöntem spreyler kullanmaktır. Ancak ben bu yöntemi pek tavsiye etmiyorum çünkü bir haftadan fazla kullanılan spreyler burun içine zarar verdiği için ileri ki zamanlarda zarar görmeniz sağlayabilir. Spreyleri doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanmayınız.
Burun tıkanıklığını açmak için nane ve mentollü şekerle kullanmanızın da faydası olacaktır. 
Yazıyı toparlayacak olursak burun tıkanıklığı eğer kronik bir halde ise doktora gidilerek tedavi yöntemleri uygulamanız eğer ameliyat dahi gerekiyorsa yapmanız tavsiye ederim. Ben sinüzit den kaynaklı bir yıldan fazla süre kalıcı burun tıkanıklığı yaşadım ancak ameliyat ile düzeldi ve şuan çok rahatım ve herkese de tavsiye ederim. Eğer geçici çözümler gerekli ise yukarıda yazdığım işlemleri uygulayarak kendiniz rahatlatabilirsiniz.
Bu konuda sorularınız olursa yorum bölüme yazmanız durumunda tecrübe sahibi bir insan olarak yanıt verebilirim.
Adsız
Adsız