Yerli Politik Film Tavsiyeleri 2016

Politik filmleri genelde yabancılar daha iyi yapsa da kendi tarihimizin de olduğu kaliteli politik film tavsiyelerinde bulunuyoruz.
Hoşçakal Yarın Filmi
1968 kuşağı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının dönemdeki politik olaylarını ve idam edilmelerini anlatan Celal Doğan ve Gürbüz Çapan sponsorluğunda yürüyen belgesel tadında bir film. Berhan Şimşek Gezmiş'i canlandırıyor. O  dönemde idam edilen genç sosyalistlerin nasıl da haksızlıklara uğradıklarını tam tadında anlatan, o dönemin politik olaylarını vizyona alan kaliteli bir filmdir. Hatta gelmiş geçmiş en güzel 68 kuşağı filmidir. Darağacında üç genç tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir ülkeden başka bir şey istemediler. Tam bağımsızlık istemek mi suç du? yoksa bilimsel eğitim veren üniversite demek mi? 
Duvar Yılmaz Güney
Cezaevlerinde çocuk koğuşlarını ve yapılan kötü işleri ele alan Yılmaz Güney filmi. Tuncel Kurtiz'in de gardiyanı oynadığı filmde gardiyanların çocuklara attığı dayağı, yoksulluğu, kötü hapishane koşullarını ve çocuk tacizlerini anlatan efsane politik film. Filmi izlerken bu kadarı da olmaz dediğimiz her şey var. Tam olarak bir konu üzerinden yürümüyor ama iyi vurgular yapılan bir film.

Bunlara ek olarak ceza evinde ki ölüm orucunu konu alan sonbahar filmini, dil zorluğunu anlatan iki dil bir bavul filmini de izleyebilirsiniz. Apolitik olmasına rağmen 1980 darbesinde işkence gören bir adamın hikayesini konu alan eve dönüş filmini de izleyebilirsiniz.
Genel olarak politik filmlerimizin çoğu işkencelerin ve katliamların olduğu 80 döneminden bahsetmektedir. Zaten politik bir duruşunuz var ise bilgi edinmek amacı ile hemen hemen hepsini izleyebilirsiniz. Yerli politik filmlerde esas gerçekler vurgulanmak ister. Meşhur oyuncular olmayabilir.



Diploması Yok
Diploması Yok