En Rahat Yaşanabilecek ve Gezilecek Şehir Muğla

Biraz iddialı bir cümle ile başlamış olsak da bunun ile ilgili ciddi yaşanmış tecrübelerimiz var. Şimdi bu yazıda neden Muğla en rahat ve yaşanabilecek ve gezilecek şehir olduğundan bahsedelim.
Muğla ve ilçelerinde yaşam rahattır. Nereden başlayacağımı bilmesem de ilk olarak trafik sorunu olmayan ve az nüfuslu yerler olan merkez ve ilçelerinde yaşayabilirsiniz. Hatta bazı ilçelerinde araç kullanmaya ihtiyaç bile duymayabilirsiniz. Muğla merkezde yaşayan biri olarak bir ucundan diğer ucuna 20 dakika da gidebildiğim için araca ihtiyaç duymuyorum.
Muğla merkez başta olmak üzere buralarda kadınlar daha rahat gezebilir ve herhangi bir tacize uğramazlar. Hırsızlık gibi olaylar yok denecek kadar azdır. Buralar emekli, memur ve öğrencilerin yoğun yaşadığı bölgelerdir.
Turistik açıdan bakacak olursak çok sayıda gezecek noktası bulunmaktadır. Bugün Marmaris gibi güzel bir ilçede tatil yapmak, Bodrumda barlar sokağına gitmek, akyaka ya da akbük de denize girmek gibi hobileriniz olabilir. Antik kentler gezmek isterseniz de kara köy, saklı kent gibi yerlere gidebilirsiniz. Her anlamda gezmek için isteklerinize karşılık bulabilirsiniz. Tekne turu ile koyları gezebilir, sahil kasabalarında tatil yapabilirsiniz.
Muğla sosyal demokrat olarak bilinen yapısı ile kültür sanat etkinliklerine de ciddi önem vermektedir. Konserler, tiyatrolar, sanat etkinlikleri düzenlenen şehirde bir de güzel kültür sanat kafe adında bir yer var. Müzik kitap gibi aradığınız ve sanat etkinliklerini destekleyen yapısı olan bu kafeye gitmenizi tavsiye ederim. Kafe Muğla merkez kurşunlu cami civarında olup sabah 10:00 gece 23:00 arası hizmet vermektedir.


Diploması Yok
Diploması Yok