Muğla Merkezde Gezilecek Tarihi ve Güzel Yerler

Muğla merkez diğer yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi 100 bin civarı nüfusu olan güzide bir yerdir. Muğla merkezinde tarihi olarak kalmış ve sit alanı olmuş bölgelerle beraber gezilecek her yer hakkında bilgi vermeye çalışacağız. 
mugla-merkez
Muğla merkezde gezilecek yerlere başlar iken önce tarihi mekanları göz ardı etmeyelim. İlk durağımız kurşunlu cami civarı olacaktır.
Yağcılar Hanı: Meşhur yağcılar iş hanının ortası büyük bir çay bahçesi olup, içerisinde ki dükkanlarda ise tarihi halılar, otantik elbiseler satılmaktadır. Buna benzer yeni eşyalar satılan dükkanlarda mevcuttur.
Muğla Kültür ve Sanat Kafe: Yağcılar iş hanının bir alt sokağında olan bu kafe 1920 li yıllarda yapılmış bir bina ve bahçe içerisine kurulmuştur. İçerisinde tarihi dekorlar ile dizayn edilmiş bu yerde bir kahve molası da verebilirsiniz. 
Muğla merkez dar sokakları: Kurşunlu cami civarında ki tüm dar sokaklarda tarihi evler ve yapılar görebilir hatta harika fotoğraflar çekebilirsiniz. 
Zahire Pazarı: Yine cami civarına yakın içerisinde de kafesi bulunan bu yere de gitmenizi tavsiye ederim. 
Belediye Müzesi: Belediyenin de hemen yanında bulunan bu müzede Muğla tarihini anlatan taşlar, resimler ve tarihi eserler bulabilirsiniz. 
Muğla merkezinde heykel civarında toplanan az sayıda işletmeler olan bu yerde büyük şehirler gibi alternatifler bulmanız mümkün değil.
Muğla da tarihi mekanlar harici de gidebileceğiniz kafe, restoran bar gibi yerler mevcuttur. Fotoğraflık yerler eski Muğla'nın içine girdikçe ortaya çıkacaktır. Dört bir yanından yükseğe çıktığınızda tüm şehri görebilirsiniz. İster deve taşı denen bölgeye çıkın ister de asar dağı taraflarına. 
Eski Muğla dediğimiz yerler sit alanları ilan edilerek tarihi korumaya alınmış olup, inşaat alanları başka noktalarda yapılmaktadır. 
Muğla merkezde gezilecek yerler konusunda merak ettiklerinizi yorum kısmına yazmanız durumunda cevaplayabilirim.
Diploması Yok
Diploması Yok