Korkup Kaçacağınız 6 Türk Korku Filmi Tavsiyesi

Türk korku filmleri hakkında konuşacak olursak çoğunlukla başarısız filmler çekilmektedir. Daha doğrusu Türk sineması kendini bu konuda daha geliştiremedi ama sizlere korkudan kaçacak yer arayacağınız 6 tane Türk korku filmi tavsiyesinde bulunacağız.

1-Siccin 3: Cürmü Aşk 2016

siccin-3
Trafik kazasıyla alt üst olan bir hayat ve peşlerini bırakmayan belalar. Orhan ve Sedat küçük yaşlardan beri arkadaşlık etmektedir. Orhan çocukluk arkadaşı Sedat'ın kız kardeşi ile evlenmiştir. Ve bir gün bir trafik kazası gerçekleşir. Bu trafik kazasından sonra uzun uzadıya başlarından eksik olmayan belaları izleyip görelim. Türk korku filmleri arasında tavsiye niteliğinde bir baş yapıttır.

2-Dabbe: Cin Çarpması 2013

dabbe-cin
Serinin üçüncü filmi olan dabbe'de bu defa cin çarpması ana konudur. Evlilik hazırlıkları içinde olan genç kız düzenlediği kına gecesinde cinlerin saldırısına uğrar. Kıbledere adlı köyde buna benzer çok cin hikayesi olduğu için normal karşılanır. Köy resmen lanetlenmiştir. Lanetli olan bu köyde cehenneme dönecek olayları izleyip görelim. Dabbe filmleri Türk korku filmleri arasında korkup kaçacağınız nitelikte tavsiyedir.

3-Alamet-i Kıyamet 2016

alameti-kiyamet
Daha fotoğrafa bakar bakmaz insanın korkudan kaçası geliyor. Hamile bir kadın olan Elif 72 numaralı apartmanda oturmaktadır. 1999 yılında yaşayan bir hikayeyi Elif merkezli olarak anlatan bu Türk korku filmini izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

4-Siccin 2 2015

siccin-2

Başta da söylediğimiz gibi Türk sineması korku anlamında çok gelişmemiş ancak Siccin filmleri serisi neredeyse imdb de en çok puan almıştır. Aynı zamanda ön yargıları da yıkmayı başarmıştır. 3. filmde de olduğu gibi yine bir trafik kazası ve sonrasında gelişen korkutucu olayları konu alıyor.

5-Siccin 2014

siccin-1

Yine mi Siccin demeyin İmdb de oylanarak yüksek puan almış. Siccin filmlerinin serisi Türk korku filmleri arasında ciddi bir öneme sahip olup izlenmesi tavsiye edilir. Siccin kelime anlamı ile kafirlerin günahlarını not aldığı defter anlamına gelmektedir. 

6-Küçük Kıyamet 2016

kucuk-kiyamet

Son tavsiyemiz olan bu filmde insanların doğal afetlerden korkularını konu alıyor. 1999 İstanbul depremine nelerin sebep olduğunu konu alan bu filmi izlemenizi öneririm. Türk korku filmleri arasında önemli bir yere sahiptir.
Diploması Yok
Diploması Yok