Maraş Katliamı ve Alevilik 19-26 Aralık 1978

Maraş Katliamı 1978 


Maraş katliamı Alevilere yönelik yapılmış olan dehşet verici bir olaydır. Maraş katliamın da resmi rakamlar 100 civarı ölünün ve yüzlerce yaralının olduğunu söylüyor. Medya olayı büyütmemek amacı ile rakamlı düşük gösterdiği o tarihte yaşayan insanların anlattığından da belli oluyor. 
Maraş katliamı hem dış hemde iç destekli provakatörler tarafından yapıldığını hepimiz iyi biliyoruz.
Alevilere gerici yobazlar tarafından atılan iftira ve karalamalardan dolayı bu tür katliamlar yaşanmıştır. Toplum olarak bir türlü Alevileri kabul edemedik. Yok ibadetleri farklı, yok dinsiz, yok komünist gibi bir sürü olgularla karşı karşıya bıraktık. Allah'a inanan insanların hamile kadınlarda dahil onlarca insanı öldürmesi midir Müslümanlık? 
İslamiyet dininde sözde hoşgörü olduğu söylenmektedir. Peki aleviler Cem evinde namaz kıldıkları için mi, muharrem ayında yas tuttukları için mi, yoksa okuyan kültürlü bir kesim oldukları için mi bu kadar gözünüze battılar.
Eğer gerçekten Allah'a inan Müslümanlar iseniz ibadetin yeri değil niyeti önemlidir bilmeniz gerekiyor. Allah'a yapılan her iyi niyetli ibadet mutlaka yerini bulacaktır. Sizler Cuma namazından çıkıp da Alevileri yakıp katlettiğiniz de cennete gideceğinize mi inanıyorsunuz zavallılar?
Bunları söylüyorum çünkü böyle düşünen insanlar tarafından ya da kabullenemeyen insanlar tarafından bu tür katliamlar gerçekleştirilmiştir. Yüzyıllardır bizleri zorla Sünnileştirmeye çalıştınız. Ramazan ayında saygımızdan sizlerin yanında yeyip içmedik ama yine de oruç tutmamızı istediniz ya da tutmuyoruz diye bizleri kınadınız. Ama siz Muharrem ayında biz sahursuz yas tutarken bizlere saygı göstermediniz. Sırf oruç tutmuyoruz diye bizleri mahalleniz de taşlarken tuttuğunuz orucun sevap olduğunu mu düşündünüz zavallılar. Bir türlü anlayamadınız değil mi Dünya'da her topluluk Allah'a inancını ve ibadetini farklı şekillerde yapar. İşte tamda bunu anlayamadığınız için Maraş katliamı gerçekleşti ve arkasından Sivas'ta insanlar diri diri yakıldı. 
Bazı şeyleri artık toplum olarak iyi anlamaz iseniz daha bir çok katliam gerçekleşecek ve bir sürü masumun canı yanacaktır. Alevilik bir mezhep ve yaşam tarzıdır. Alevilik çağdaş bilimsel yaşamak demektir. Alevilik'de olan farklılıklar yüzüne Alevileri dışlayamaz ya da ön yargılı olamazsınız. İbadet hanesi Cem evidir, biz nasıl caminin bir ibadet hane olduğunu kabul ediyorsak, nasıl kilise ve ruhban okullarını (Size göre gavurlar) kabul ediyorsanız Cem evlerini de ibadet hane olarak kabul edeceksiniz. Biz nasın Ramazan ayında oruç tutmasak da sizlere saygı gösteriyorsak hem oruç tutmadığımıza saygı gösterecek hemde Muharrem ayında bizlere saygı göstereceksiniz. Bizim Ramazan ayında olduğu gibi şehvetli sofralarımız yok, bizde kendi kızına şehvet duyan yok, Biz Pir Sultan Abdal'ın çocuklarıyız itimiz bile haram yemez. 
Çocuklarımızın din dersi almasını istemiyoruz. Çünkü din derslerinde aleviliği öğretip bir mezhep olduğunu söylemiyor hatta üstüne bizleri orada kötülüyor ve çocuklarımızı Sünnileştirmeye çalışıyorsunuz. Sakın ha yazılarımda Sünnilere kötü şey söylediğim anlaşılmasın laflarım gerici yobazlar içindir.
Herkes'ten şu konuda düşünmesini rica ediyorum. Eğitimli ve kültürlü olan Alevi toplumu bu ülkede olmasaydı İran'dan, Suriye'den ya da savaşlar süren bir Orta doğu ülkesinden ne farkımız kalırdı? Tunceli çoğunluğu alevi olan bir şehir neden okuma yazma oranı çok yüksek ve her sınavlarda birinci çıkarıyor. Yapılan onca katliama rağmen aleviler neden okuyup elinin silah değil kalem tutmasını istedi.
Makalemi toparlayacak olursam yine söylüyorum biz Sünni vatandaşlara değil gerici yobazlara, sözde Allah için savaşa diye çıkıp insan katledenlere karşıyız. Alevi katliamlarına dur demek için herkes üstüne düşeni yapmalıdır. Teşekkürler.
Adsız
Adsız