Stresten Kurtulmak için Ruhunuzu Rahatlatan 7 Yöntem

Günlük hayatta hepimiz stresler yaşayıp hiç yere bunalıma girip keyfimizi kaçırıyoruz. Sizlere önereceğim bir kaç yöntem ile stres ile baş edebilirsiniz. İş çok stresli, zamanım yok, sıkıldım gibi kelimeleri hayatınızdan çıkarın.

1- Olumlu Düşünün

Öncelikle kendinizi iyi hissetmeye ve olumlu düşünmeye çalışın. Kendinizi iyileştirmeye odaklayın, unutmayın ilk şey kendinizi ikna etmek. Çevrenizde ki olumsuz düşünen negatif insanlardan ve muhabbetlerden kaçınmanızı tavsiye ederim. 

2-Teknolojiye Ara Verin 

Günümüzün bir çok kısmını ya İnternet başında ya da sosyal medya hesaplarımızda beğeniler yaparak fotoğraflar bakarak geçiriyoruz. Teknoloji ne yazık ki beynimizi ele geçirerek bizlerin daha da mutsuz olmasını sağlamaya başladı. Bu yüzdendir ki kesinlikle İnternet ve sosyal medya dan biraz uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim.

3-Kendinizle Dertleşin

Sabahları uyanınca geçin aynanın karşısına ve gülümseyin, aslında biraz da boş vermişlik yapabilirsiniz. İlla ki maddi ve manevi sorunlar hayatınız da vardır ve var olmaya devam edecektir. Şöyle düşünün bunca zaman sıkıntılarımızı kafamıza taktığımızda aslında hiç bir şey değişmedi değil mi? ya da üzülerek bunlara engel olmak yerine daha da kötüye gitmesini sağlayarak kendimizi zorla bunalıma soktuk. Alın karşınıza bir ayna ve onunla dertleşin. Konuşun kendinizle her şeyi sesli bir şekilde kendinize anlatın.

4-Okuyun

İşten eve geldiğinizde ya da İnternet de geçirdiğiniz zamanlarda kitap okuyun, gazete okuyun, dergi okuyun ne olursa olsun okuyun ve okumaktan vazgeçmeyin. Güzel romanlar alarak onları okuyun, gözünüzde betimleme yaparak ruhunuzun da dinlenmesine yardımcı olacaksınızdır. Okumak toplum olarak bizim ciddi bir sorunumuzdur, okuyarak aynı zamanda toplumun gelişmesine de katkıda bulunabilirsiniz. 

5-Güzel Günlerinizi Hayal Edin

Güzel günlerinizi hayal edin ve yakın arkadaşlarınıza mutluluklardan bahsedin. Yaşadığınız güzel günleri, heyecanlı zamanları hatırlayın. İş ile ilgili bir stres yaşamanızda sadece iş altı üstü deyip geçiştirin. Dedim ya biraz da stresten uzak durmak için boş vermeyi biliniz.

6-Gezin, Eğlenin

Maddi imkanlarınız el verdiği sürece gezmeye, geceleri arada dışarıya çıkmaya, hatta arkadaşlarınızda bir iki kadeh bir şeyler içmeye çıkın. Onlarla sohbet ederek stresinizi hem azaltır hemde ruhsal rahatlama yaşarsınız. Bunun yanı sıra sinemaya gidin, tiyatroya gidin, konsere gidin müzik dinleyin ve rahatlayın. Psikolojik olarak da sizi rahatlatan hobileriniz varsa bunları deneyebilirsiniz.

7-Fiziksel Görünüme Dikkat Edin

Fiziksel olarak spor yapın, giyim kuşamınıza özen göstererek kendinizi daha iyi hissedersiniz. Mesela her gün bol bol su için, sağlıklı yiyecekler yiyin. Güzel ve temiz giyinerek kendinize bakarken mutlu olun. Tüm yaşamınızda temiz olmak size huzur verecektir.

Bunların yanı sıra dediğim gibi psikolojik olarak kendinizi iyi hissettiğiniz sosyal ya da kültürel faaliyetleri gerçekleştirebilirsiniz. Yaptığınız işe odaklanırken sadece iş olduğunu unutmayın. Hiç bir sıkıntıda kendinizi hemen boşlamayın ve kafanızda sürekli büyüterek düşünmeyin, bunu yaparak hem kendinize zarar verir hemde olacak bir işi daha da zorlaştırırsınız.
Diploması Yok
Diploması Yok