Türkiye'de Kadın Olmanın Zor Yanları

Türkiye'de kadın olmak gerçekten de çok zor değil mi?
Türkiye'de kadın olmayı zorlaştıran ve aşağılayan bir çok etken bulunmaktadır. Bunun en başında şiddet gelir. Osmanlıdan gelen bir geçmişimizin olması yani erkeğin dediğinin olduğu bir düzen ve anlayıştan gelmemiz, erkeğin otoritesi ile kurulan aile ve ilişkiler aslında şiddet eğilimlerini de artırmaktadır. Kadının kocasından yediği dayak yetmediği gibi bir de abisinden ve babasından yeme ihtimalleri vardır. Dışarı çıkma der döver, açık giyinme der döver...
Bunu genelleyecek olursak aslında orta doğu ve eğitimsiz ülkelerin genelinde erkek kadın eşitlik bilinci bir türlü oluşmamış henüz. Halen kadın bir seks kölesi, evinde hizmetçi, çalışamaz, söz sahibi olamaz zihniyetlerinde olan ülkelerden biriside Türkiye. Üç beş tane kadın siyasetçi ya da iş kadınının olması toplumda yer sahibi olduğunu göstermiyor. 
Türkiye'de kadın olmak zor çünkü herhangi bir köşe başında tecavüze uğrayabilir ve öldürülürsün. Bunun emsalleri çok kez gündeme yansımış ve hepimiz duymuşuzdur. 
Türkiye'de kadın olmak zor çünkü baba kızına şehvet duyabilir. Kadınlar bu toplumda seks objeleridir. Bir kadın öz babasından ya da abisinden hamile kalabilir. Toplum olarak ise bunu ayıplamayız. Gizli saklı onlarca ensest ilişkinin olduğu bir ülkede kimse ahlaktan bahsederek asla siyaset yapmasın.
Türkiye'de kadın olmak zor çünkü mini etek giysen kötü söyler, başını kapatsan sapkınca düşüncelere girerler. Çünkü zihniyeti bozuk bir toplumda yaşıyoruz.
Türkiye'de kadın olmak zor çünkü şiddet, tecavüz vb insanlık dışı olaylar için gerekli kanun yok. Hatta tahrik indirimi alan, karısını dövüp de ceza almayanlar var. 
Kanunların bile kadınların karşısında olduğu bir ülkede yaşıyoruz ne garip değil mi ?


Diploması Yok
Diploması Yok