Teknolojinin Beynimizi Ele Geçirmesine İzin Vermeyin!

Teknoloji aletleri kullanılarak bir neslin beyni tamamen ele geçirilmiş durumda buna müsaade etmeyin.

Son yıllarda android, apple gibi işlemcilerin de özellikli telefon çıkarmaları, sosyal medya hesaplarının artması, bu sosyal medya da insanların bir yarış haline sokulması başlı başına problem olmaya başladı. 
Teknoloji beynimizi öyle bir ele geçirdi ki yeni yetişen gençlik tamamen telefon ve bilgisayarlarına dayalı olarak toplumdan, toplumsal ve kişisel sorunlarımızdan çok fazla uzaklaştı. Bugün Türkiye'nin doğusunda savaş var, hayat pahalılığı üst seviyelerde, asgari ücret arttı yalanı ile her şeye zam yapıldı, başkanlık sistemi konuşuluyor, mezhepsel çatışmalar sürüyor bunların hepsi kimin umurunda değil. Yeni neslin umurunda olan şeyler instagram da kaç takipçim var, facebook'da fotoğrafımı kaç kişi beğendi, falanca arkadaşım nerede gibi kafamda deli sorular... 
Yeni gelişen nesilde aileler olarak da üstümüze düşen payı üstlenmeliyiz. Bizler birer kültürlü, eğitimli, çağdaş ve bilimsel çocuklar yetiştirmek zorundayız. Çocuklarımızın 'android beyinli' olmasına müsaade etmemeliyiz. Kitap okumaya, sinemaya, tiyatroya ya da varsa kendi yeteneklerine doğru yönlendirme yapmamız gereklidir. Bu neslin bunca olaya duyarsız kalması hiç de normal değil.
İste tamda burada emperyalistlerin 'Çizmesiz İşgal' yöntemleri ortaya çıkıyor. Yani askerini sokmadan savaş açmadan ülkenin beynini ele geçirerek istediğini yapması ve ya yaptırması durumu. Her birey toplumda sorumluluk almak, duyarlı olmak zorundadır. Yaşadığı ülke de çıkan her yasayı takip edip, toplumu etkileyen noktalarda tavrını koyması gereklidir. 
Teknoloji beynimizi ele geçirmemesi için bizler teknolojiyi doğru kullanıp, lehimize çevirmeliyiz. Bizler sosyal medyanın ortağı değil, ya da dünyamız orası imiş gibi davranamayız. Hele ki üniversite okuyan bir gençliğin  bu durumda olması içler acısı bir durum. Bu ülkenin eğitimli insanlara ihtiyacı varken bizlerin bu durumda olması bu ülkeyi hem daha geriye götürür, hemde çizmesiz işgalin gerçekleşmesine sebep oluruz.

Diploması Yok
Diploması Yok