Türkiye'de Başkanlık Sistemi Nasıl Uygulanacak

Türkiye'de uygulanacak başkanlık sistemi tahmini olarak
Başkanlık sistemi aslında demokratik ülkelerde yasama yürütmenin ayrılması ve tam bağımsız çalışması şeklinde uygulanıyor ki bunun hiç bir sakıncası yok. Ama bazı ülkelerde ise tek adam olma ve diktatörlüğe de sebep olabiliyor. ABD örneğini verecek olursak yargıçlara 300 bin dolar maaş veriliyor. Sebebi ise rüşvet yememeleri ve adil olmaları için. ABD'de Obama yargıçlara hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Zengine de aynı adalet fakire de. 
Türkiye'de uygulanacak başkanlık sistemi için bir harmanlama sistemi oluşturulacağı söyleniyor. Yasama, Yürütme ve yargı bağımsız kalacak mı? Bakanları halk mı seçecek? Ne kadar adaletli bir başkanlık sistemi olacak? Türkiye tarihine baktığımızda bunca yolsuzluk, katliam ve kanlı tarih varken bize çok da adil bir sistem geleceğine değil, aksine daha katı kuralları olan ve özgürlüklere saygısı olmayan bir sistem gelecek gibi geliyor bana. Elektronik ortamda seçimlere hile katılan bir ülkeden bahsediyoruz. Yolsuzluklar almış başını giderken kimsenin bir şey demediği bir ülkeden bahsediyoruz. Parlamenter sistem doğrudur demiyorum ama Türkiye'ye gelecek başkanlık sistemine de güvenmiyorum. Harmanlama yapacağız diyen cumhurbaşkanı, bütün başkanlık sistemlerinden çıkarımıza hangisi uyarsa onu almak istiyoruz demekte. 
Gerçekten demokratik bir başkanlık sistemi geleceğine inanılsa herkesin destekleyeceğinden hiç şüphem yok. Demokratik başkanlık sisteminde devlet başkanı doğrudan halk tarafından seçilir, yürütme organı bir kişiden oluşur, yürütme yasamanın güvenine dayanmaz, meclis başkanı görevini kötü kullanması durumunda değiştirebilir, başkan çıkacak yasalara karışmaz, Kabine üyeleri ile birlikte çalışan başkan bakanları kendi atamamalı ve onu da halk seçmelidir.
Türkiye'de uygulanacak başkanlık sistemine şuanda halk olarak onay vermemeliyiz.

Diploması Yok
Diploması Yok