Yabancı Dizi Tavsiyesi 2016

İzlediğim ve araştırdığım kaliteli yabancı dizileri kendi yorumum ile sizlerle paylaşacağım.

1-Prison Break
Prison Break ile ilgili ilk söyleyeceğim şey hayatımda bu kadar kaliteli bir yabancı dizi izlemedim. Eğer bu diziyi izlemediyseniz bence hiç başka bir diziye başlamadan hemen izlemenizi tavsiye ederim. Konusuna gelecek olursak haksızlığa uğrayan idam mahkumu abisini kurtarmak için kendini hapse attırıp onu kurtarmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Hapishane dizileri sevenler için muhteşem bir yabancı dizi. Dizide karakterler kesinlikle çok iyi seçilmiş ve oyunculuklara söylenecek bir laf yok. Bir çok sahnesinde heyecanlandıran ve bizi şaşırtan bu dizi 2016 yılında yeni sezonları çekileceği yapımcısı tarafından bildirildi. 4 sezon süren bu dizide aksiyon ve akıl oyunu hiç bitmiyor. En başta basit zannettiğiniz her şey aslında hiç de basit değilmiş diyorsunuz. Özellikle 1. ve 3. sezonu harika. 

2-Spartacus
Prison Break'ten sonra izlediğim en güzel yabancı dizi idi. Spartacus tarihte ilk baş kaldıran köle olarak bilinmektedir. Dizide gladyatörler, Roma İmparatorluğu, Spartacus tarihi konu alınıyor. Spartacus'ün baş kaldırarak Roma imparatorluğuna nasıl kafa tuttuğunu anlatıyor. Tarihi Roma film ve dizilerini hep sevmişimdir. Görsel efekti ve sahneleri çok gerçekçi olan bu dizide aynı zamanda çok fazla erotik sahne bulunmaktadır. Yanınızda küçük çocuklar var ise beraber izlememenizi tavsiye ederim. 4 sezon süren dizide baş kahraman gerçek hayatta ölünce yerini başka bir oyuncu almıştır. Her ne kadar diğer oyuncunun yerini tutmasa da izlemeye değer bir yabancı dizidir. Kölelik döneminde gladyatör yetiştiren okulları da konu alan dizide her şey çok gerçekçi. Kaliteli yabancı diziler arasında yer alan bu diziyi izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. 


3-The 24
Aksiyon, polisiye severler için güzel bir yabancı dizi. Gerçek zamanlı çekilen film her sezonda sadece bir günden bahsetmektedir. İlk sezonda Amerikan başkan adayına yapılacak suikast ile başlayan filmde daha sonra Amerika'yı virüsten ve nükleer bombadan korumaya çalışan bir federal ajanın öyküsü anlatılıyor. Federal ajan ile başkanın kaliteli oyunculukları ve gerçek gibi yaşanan öyküleri izlenebilir düzeyde tutmuş diziyi. Halen oynamaya devam eden bu yabancı dizi izlenmesi gerekli diye düşünüyorum. 


Diploması Yok
Diploması Yok