Adet Olamıyorum, Adet Söktürücü Yöntemler, Adetim Gelmiyor

Adet söktürme, adet olamama, adet gecikmesini önleme, ne yapmam lazım, nasıl adet olurum gibi sorularınıza kısa ve pratik çözümler söyleyeceğim. Bu yöntemler çeşitli okuma ve derlemeden yola çıkılarak yazılmıştır.
Öncelikle regl döneminin zamanı geçti ise nasıl halledebilir bazı yöntemler söyleyelim.


Bu yöntemler hamilelik döneminde kesinlikle tavsiye edilmez. Çocuk düşmesine sebep olabilir.

Soğan suyu kaynatmak
Soğanın dış kabuklarını bir kaba koyarak en az 5 dakika kaynayıp suyunun rengi değiştirdikten sonra dinlemeye bırakıyoruz. Ilık bir hale geldikten sonra içebiliriz. Tahmin ediyorum burada mantık soğan bir doğal antibiyotiktir. İltihaplanma kaynaklı gecikmeler için önce iltihabı kurutup sonra adet olunmasını sağlamak. Bu yöntemi uygulayıp da adet olan bir çok kadın vardır. Bu yöntemi adet olana kadar 2-3 gün deneyebilirsiniz.

Maydanoz Suyu
Maydanozu da ince ince doğradıktan sonra bir kapta suyu yeşil hale gelene kadar kaynatıyoruz. Soğan ile de karıştırılmasında fayda vardır. Maydanoz suyu da adet ağrısı başlatarak tetikleme de bulunuyor. 
Bitki Atomu
Bitki atomundan kastımız içebildiğiniz bir kaç kekik, ada çayı, papatya gibi bitkilerden karışık bir demleme yapmanız durumunda adet söktürücü bir yöntem olacaktır. Burada ise mantık bitki çayları gevşeme ve rahatlama etkisi vardır. Yeterli gevşeme yapılarak adetin başlamasını sağlamaktır. Burada bitki çaylarından herhangi birini de demleyerek gün içinde 2-3 bardak içebilirsiniz. Her yöntem gibi bunu da 3 4 gün tekrar etmek lazım. Bitki çayları günlük bir bardak tüketilmesinde genel fayda da bulunmaktadır.

Bunlara benzer nar suyu kaynatıp içme, rezene tohumu kaynatıp içme gibi yöntemler bulunmaktadır. Adet gecikme sebepleri eğer hamilelik yok ise stresden, iltihaplanmadan ve gerginlikten olabilir. yazdığımız yöntemler ile de bunların önüne geçmek ile ilgili bilgiler verdik.

Adsız
Adsız