Muğla Nasıl Bir Yerdir Acaba

Muğla'da 12 yıldır yaşayan bir adam gözü ile size bazı konulardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle söylemeliyim ki kesinlikle yaşanabilecek güzel ve elit şehirler arasında yer alıyor.


Muğla hem egenin göbeğinde her yere ulaşımı kolay olan, 2017 itibari ile 100 bin civarı merkez nüfusuna sahip, öğrenci yoğunluğu olan bir yerdir. Muğla da öğrenci geçim kaynakları arasında ciddi bir etkiye sahiptir. Özellikle üniversite civarı apartmanlar, kafeteryalar, barlar, marketler tamamı öğrenciye endekslidir.

Merkezinde çoğunluğu memur olan eğlence mekanlarının 01:00 da kapandığı yerdir. Gece kadınların sokaklarda tacize uğramadan rahat gezinebildiği, sokakta kahkaha atabildikleri yerdir. Hırsızlığın nadir oranda görüldüğü, şehirlinin orta halli zengin olduğu da açıkça ortadadır. Muğla merkeze geldiğinizde deniz olmaması şoku ile karşılaşsanız bile denize mesafesi 20 dakikadır. Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi ilçelerden ziyade Aydın ilinin de bir çok turistik ilçelerine yakındır. Muğla merkezde ortalama kiralar 1000'den başlar.

Kötekli bölgesi Üniversitenin kurulmasından sonra tarım ve hayvancılığı bırakıp, Geçim kaynaklarını üniversite öğrencilerine bağlamışlardır. Yani tarlalar oldu artık yüksek binalar. Öğrenci dostlarımız pahalılık ve kiralardan her daim rahatsız da olsa okuduktan sonra burada kalmak için uğraşırlar. Küçük ve pilot bir bölge olması kuralların düzgün uygulanmasına da olanak sağlamıştır.

Muğla nasıl bir yerdir diye sorduklarında büyük şehirler göre biraz pahalı olsa da sakin ve güvenli bir şehirdir demekten hiç çekinmedim. Hele ki ülkede bu kadar karışık olaylar yaşanmışken güvenli olduğu bölge vurgusunu tekrar yapmak istiyorum.

Muğla şivesi ile sempatik tavırları ile bir çok dizi ve filme konu olmuştur. Herhangi bir teyze size 'Ne edip durun bizim olan' diyebilir. Sosyal demokrat kesimin yoğunlukta olduğu ve harika gezilecek ilçeleri olan bir şehirdir.

Muğla Bodrumu ile Fethiye'si ile her türden turiste de hizmet veren kaliteli mekanlara da sahiptir. Son dönem bodrum Türkiye'nin gözdesi olmayı başarmıştır. Bodrum yaz aylarında 5-6 milyona kadar çıktığı söylenmektedir.
Merak ettiğiniz kısımları yorum kısmına yazarsanız cevaplayabilirim
Adsız
Adsız