Kadınların Korktuğu Cilt Yaşlanmasının 6 Temel Sebebi

Evet aslında tüm insanlar cildinin yaşlanmasından korksa da galiba kadınlar bu durumdan biraz daha rahatsız. Belki de aşağıda belirtilecek olan sebeplerden bazılarını aksine faydalı olarak biliyoruzdur. Şimdi başta kadınlar olmak üzere cildimizin erken yaşlanmaması için uzak duracağımız 10 temel sebepten bahsedelim.
Birinci Düşman Makyaj Tabiki

Makyajların hepsinin kimyasallar ile yapıldığını ve cildimize verdiği zararları elbette hepimiz iyi biliyoruz. Makyaj olmadan yapamıyor olabilir ancak bunu daha kaliteli ya da varsa bitkisel çözümlü makyajlar kullanarak azaltabiliriz. Özellikle de uyumadan önce vücudun kimyasal emilimi yapmaması için mutlaka temizleyerek uyumalıyız.
İkinci ve Büyük Düşman Güneş
Güneş ışınları ozon tabakasının da giderek incelmesinden dolayı cilt kanserine sebep olduğu gibi, cildin yaşlanmasına da sebep olmaktadır.
Üçüncü Olarak Yüzümü Aşırı Geren Mimikler
Tabi ki de gülmeye ihtiyaç duyuyoruz ve üstelikte buna çok ihtiyacımız olan bir ülkede yaşıyoruz. Ama bilinmelidir ki gülerken ya da kaşları çatarken kasları sürekli çalışır halde bırakmamız yaşlanmaya sebep oluyor. Tavsiyemiz gülmek yaşlanmaya değer. 
Dördüncü Kuru ve Nemsiz Bırakılan Ciltler
Yüzünüzü kuru bırakmamaya özen gösterin. Nemli bir cilt yaşlanmanızı engelleyecek en iyi çözümlerden biridir. 
Beşinci ve Altıncı Sigara ve Alkol
Bunu da hepimiz biliriz ancak mesele uygulamaya gelince zordur. Evet sigara ve alkol tüketimi cildin ve sağlığın en büyük düşmanıdır. Sigarayı Bırakmak için makalemizde ki tavsiyeleri dikkate alabilirsiniz. Alkol ise vücuda doğal su girişini azaltarak vücudun kuru kalmasını sağlıyor.

Kadınların korktuğu cilt yaşlanmasının temel sebeplerini yukarıda belirttik ve uzak durmanızı tavsiye ederiz. Sağlıklı yaşamlar dileriz.




Diploması Yok
Diploması Yok