Domuz Organları İnsanlara Nakil Edilebilir

Evet yanlış okumadınız. Domuzların kalp, karaciğer ve diğer organları hatta derileri insanlara nakil edilebilir. Dr. David Klassen domuzların genleri ile oynanarak belki de ciddi yer değiştirici olabileceklerini duyurdu.
domuz-yavrusu

Genetikleri ile oynanmış ve virüslerden arındırılmış yavru domuzlar yaratılarak organ naklinin gerçekleşme ihtimali savunuluyor. Dünya da organ bekleyen yüz binlerce insanın çaresizliğine belki de çözüm olacağını düşünen ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar bu konu üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak bu kuruluşlar bu işlemin gerçekleşmesinin belki de on yıllar süreceğini de belirtiyor. Müslüman alemi ise böyle bir konuyu desteklemeyeceğini ve domuzda bir nakil gerçekleşse bile buna ülkelerinde yasal olarak izin vermeyeceklerini söylüyorlar.
Araştırmacılar yanık izlerine dahi domuz derisinin zamanla çözüm olabileceği ihtimali üzerinde duruyorlar. Aynı araştırmacılar bu işlemin gerçekleşmesi durumunda hayvanların sömürülerek kullanılmasından da çok korktuklarını belirtiyorlar.
Toplayacak olursak domuzların genleri ile oynayarak insanlara nakil gerçekleştirmeyi düşünen bazı araştırmacı ve kuruluşlar bu konunun belki yıllar süreceğini ama olma ihtimalinin de olduğunu düşünüyorlar.

Diploması Yok
Diploması Yok