Muğla'da Üniversite Okumak ve Yeni Başlamak 2017

Muğla üniversitesine 2007 yılında, yerleşke olarak köy olan kötekli de başlayan bir öğrenci olarak size izlenimlerimden bahsedeceğim. Şimdi ki adı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2017


Yukarı da gördüğünüz en büyük giriş kapısı ve üniversitenin simgesidir. MSKU'de  öğrenci olmak rahat ama pahalı bir yaşamı kabullenmek demektir. Üniversite dibinde hemen kötekli (eskiden köydü şimdi mahalle) mahallesinde ev kiraları 1000 TL den başlıyor. Kişi başı en az 500 TL kira vermek zorundasınız.
Muğla'da öğrenci olmak pahalı olsa da güzeldir. Çünkü rahat bir halkı olan bu yerde kadınlar istediği saatte özgürce gezebilir. Hatta sokakta kahkaha atan kadınlar taciz edilmez. Kapınız açık kalsa bile hırsızlık olmaz. Sokakları ve şehri belediyenin çalışmalarından dolayı temizdir. 100 bin civarı nüfusu olan bu şehirde en az da 35 bin öğrenci bulunmaktadır. Şehrin küçük olmasının avantajlarından bir tanesi de zamanla her yer sanki arkadaşlarınızın mekanı, sanki her yeri tanıyor gibi oluyorsunuz. Trafik sorunu yoktur en uzak yer 15 dakika araç mesafesidir. Üniversiteden şehir merkezine 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Üniversitenin yakınında ki öğrenci mahallesinde kafeteryalar, oyun salonları, barlar, kahveler, lokantalar, marketler ne ararsanız zaten mevcut. Kaldığınız tüm binalarda sizin gibi öğrenciler konaklamakta.
Muğla'da öğrenci olmanın güzel yanlarından biri ise alıştıktan sonra gitmek istemezsiniz. 2007 yılında şuan ki üniversite civarı köy iken, hiç bir imkan yok iken bile okuyup da Muğla'da kalan bir öğrenci olarak memnunum.
Otogarda indiğinizde deniz yok diye şaşkın kalmayın. Deniz mesafesi 25 kilometredir. Otostop ile Bodrum, Fethiye, Marmaris gezen öğrenciler ile dolu. Aslında egenin göbeğinde olan bir yer olduğu için Aydın ilinin ilçelerine dahi yakın mesafededir.
Muğla'da öğrenci olduğunuzda sosyal ortamınız olur, gezip tozmak için yeriniz çoktur, ne tür ortam ya da mekan isterseniz mevcuttur. Yorum kısmında merak ettiklerinizi sormanız durumunda hemen cevaplayabilirim.
Diploması Yok
Diploması Yok