Muğla'da Ulaşımı Kolay Gezilecek Yerler 2017

Muğla

Muğla egenin göbeğinde 100 bin nüfuslu küçük ve şirin bir ilimizdir. Gerek şivesi, gerekse sosyal anlayışı geniş insanlar ile dizilere filmlere konu olmuştur. Şimdi Muğla'da 2017 yılında ulaşımı kolay yerlerden bahsedelim.

Ula Göleti

Çok uzağa gitmeden 10 km uzaklıkta olan ula göletinde göl çevresinde mangal yapabilir hatta iki kadeh içebiliriz. Eğer piknik istemez iseniz orada hizmet veren kahvaltı yerleri, restoranlar bulunmakta. 

Akyaka

Az ileri gidip hem denize girelim hem de biraz orman havası alalım diyorsanız ak yaka hatta aşk yaka ya gidebilirsiniz. Küçük bir sahili ve tekne turları yapılan limanı bulunmaktadır. Balık tutmaya gidecekler için de güzel yerleri bulunmaktadır. 

Akbük Koyu

En temiz ve en güzel sahili olan yerdir akbük. Burada konaklama çok az genelde çadırda ya da nadir bir kaç yerde konaklama şansınız vardır. Buranın en harika özelliği güzel ve temiz bir denizinin olmasıdır. 

Marmaris

Akyakayı geçince sağa döner iseniz Marmaris'e gidersiniz. Tam anlamı ile beş yıldızlı oteller, restoranlar, barlar, lokantalar ve apartmanlarla dolu büyük bir ilçedir. Yaz nüfusu bir milyonu bulan ilçeye çok fazla da yabancı turist de gelmektedir. Turunç gibi güzel koyları olan, tekne turları ile baya gezebileceğiniz, fiyat olarak diğer ilçelere göre daha ekonomik bir ilçedir. Neredeyse şehir olmaya doğru ilerleyen ilçeyi gezmenizi tavsiye ederim.

Köyceğiz-Yuvarlak Çay

Bu defa Akyakayı geçince sağa dönmeyip 25-30 kilometre daha giderseniz soldan yuvarlak çaya tabela göreceksiniz. Yuvarlak çay da akan buz gibi derenin yatağında oturup yemek yiyebilir. Hatta akan derenin üzerinde salıncağa binip harika fotoğraflar çekebilirsiniz. İsterseniz orada da yemek yiyebileceğiniz yerler mevcut ancak konaklama yapamazsınız.

Köyceğiz

Yabancı turistin az gittiği, Marmaris kadar meşhur olmamız ancak Köyceğiz göleti çevresine kurulmuş yapılarla dolu bir ilçedir. Buradan çıkan tekne turları göleti aştıktan sonra ege denizine varırlar ve dalyan tekne turları ile aynı yerlere giderler.

Dalyan

Dalyan da yine az meşhur olan, küçük ve butik otellerin olduğu samimi bir yerleşke. Burada butik oteller de konaklayıp tekne ile çok güzel koylarda denize girip gezebilirsiniz.

Fethiye

Ve bu taraftaki gezilecek son Muğla ilçesi Fethiye. Fethiye ölü denizi ile, büyük ve imkanların fazla olması ile gözde bir tatil beldesidir. Bu ilçede koylarda çadır kampı yapabileceğiniz gibi lüks otel bulmanız da mümkündür. Ölüdeniz'in eşşsiz güzelliğini, Saklıkent kanyonu, Kaya köyü gibi hem tarihi hemde güzel yerleri gezmenizi tavsiye ederim. Hisar önü bölgesinde ise barlar ve eğlence mekanları bulunmaktadır. Çok fazla gezilecek yeri olan Fethiye ilçemizi gezmenizi tavsiye ederim. 

Belen Kahvesi

Şimdi Muğla'nın diğer tarafına başlayalım. Tarihsel yönü ile bilinen belen kahvesine gitmenizi tavsiye ederim.

Milas Ören

Bu güzergah da ören plajı temiz denizi ile dikkat çekmektedir. Milas merkezi ise Muğla merkez gibi denize uzak ve sanayileşmiş bir yerdir. 

Bodrum

Evet geldik Türkiye'nin en gözde ilçesi hatta lahmacunun 60 liraya satıldığı plajları ile gündeme gelen yer. Bodrum yakın beldeleri, tarihi ve turistik yerleri, kaliteli otel ve mekanları ile gözde olmayı başarmıştır. Elit tabaka dediğimiz kesimin tatil yaptığı hatta evler satın aldığı yer bodrumdur. Bodrum gümbet barları pop sanatçılarını sık sık getiriyor hatta pop sanatçıları buralarda mekanlar açıyorlar. Gümbet plajları tamamen ünlü sanatçılar ile dolu olduğundan galiba fiyatların yüksekliği konuşuluyor. Ekonomik sıkıntınız yok ise gerçekten de kaliteyi her yerinde hissedeceğiniz bodruma gitmenizi tavsiye ederim.

Yorum kısmında merak ettiğiniz yerleri sorarsanız burada yaşayan biri olarak cevaplayabilirim. 


Diploması Yok
Diploması Yok