Muğla'da Ev Sahiplerine Çok Ayıp Ediyorsunuz????

Muğla'da kötekli bölgesinde yaşayan ev sahipleri 30-40 metre kare evlere bin liradan fazla ücretler isteyip bir de emlak şirketlerini devreye soktunuz. Yazıktır her şeyi öğrenciye endeksli olarak kurup da öğrencileri soyduğunuz.


Bundan çok değil daha 10 yıl öncesine kadar inek otlatıp, tütün ektiğiniz tarlaları müteahhitlere vererek 30-40 metre kare tavuk kümesleri yaparak 1200 lira kira isteyip bir de utanmadan emlak şirketlerine vererek bir kira bedeli de onlara aldırmaya başladınız. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelip gerçekten de ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocukları burada okumayıp memleketlerine dönmek zorunda kaldılar. Devlet yurt imkanları da kısıtlı sayıda olması okuyan öğrencileri daha zor durumda bırakmaktadır. Hem köteklide hayat pahalılığı hemde kiraların yüksek olması dar gelirli öğrencinin okumasına engel olmaktadır. 
Bu konuda öğrencilere ciddi iş düşmektedir. Bunun protestosu siyasi olmak zorunda değil. Öğrencilerin sadece 1 hafta mekanları ve evleri protesto etmesi, yasal yoldan imza toplaması gibi toplu yapılacak eylemlerin muhakkak etkisi olabilir. Devlet yurtlarına kapasite artırılması için imza toplanıp verilebilir. Kısa süreliğine de olsa evden dışarı çıkmayarak pahalı mekanlara tepkiler konulabilir. Ev sahiplerine karşı tavırlar ortak olunabilir ya da devletin bazı kurumlarına bu konuda şikayet edilebilir. 
Öğrenciyi sömürmeye çalışan ev ve mekan sahipleri çok ayıp ediyorsunuz, çok yanlış yapıyorsunuz.
Tepkiyi yükseltmek ve bu yazıyı onlara okutmak için sosyal medya hesaplarımızda bir kere de olsa paylaşabiliriz. 

Diploması Yok
Diploması Yok