İzlenmesi Gereken Dram Filmi Tavsiyeleri 2016

Sizlere kendim izlediğim bir kaç tane dram filmi tavsiye etmek istiyorum.

1-  12 Yıllık Esaret 2013


12 Yıllık esaret filmi çok durağan giden zaman zaman hatta uykunuzu getirecek olsa bile izlenmesi gereken harika yapımlardan biridir. Özgür bir insan iken Kuzey Abd tarafından kaçırılarak 12 yıllık esirliği konu alan hafif politik bir dram filmidir. Oyunculukların ön plana çıktığı filmde kölelere yapılan zulümlerde gözler önüne serilmiştir.
Son 5 yılda çıkan filmler arasında izlenmesi gereken dram filmlerinden birisidir.


2- Schindler'in Listesi

















Oskar Schindler yakışıklı, Alman partisi üyesi aynı zamanda girişimci bir iş adamıdır. Gayet kibar ve nazif olan Oskar'ın 1100 Yahudi hayatını nasıl kurtardığını konu alan filmde aynı zamanda Yahudilere yapılan zulüm ve işkenceleri konu alıyor. Nazi Almanya'sında Oscar bir Alman partisi üyesine olmasına rağmen insan haklarına aykırı bulduğu bu katliamlarda kurduğu fabrikalarda para kazanmadan hatta gerektiğinde zararına çalışarak Yahudilerin hayatlarını kurtarmak için geçen gençlik yıllarını konu alıyor. Film izlenmesi gereken politik dram filmlerinden birisidir.

3- V For Vendetta

















V For Vendetta o efsane maskesinden tanıdığımız karakter. 400 yıl önce İngiltere hükumetinin halka yaptığı haksızlığı konu alan filmde V maskeli bir kobaydır. V kendi yaptığı planlar ile İngiliz hükumetine karşı saldırılar yapmaya başlar. Halkın terörist olarak gördüğü V belki de kısa zamanda halk kahramanı olacaktır. V For Vendetta izlenmesi gereken politik dram filmidir. Efsane karakteriniz olacaktır.
Adsız
Adsız