Tecavüz Olaylarının Artmasının Sebebi

Tecavüzün sebebi ve toplumsal ilişkisi


Son dönemde tecavüz olaylarının artması sebepleri hakkında konuşacak olursak aslında bunun sebebi toplumsal yapımız ve politik durumumuzdur. Tecavüz girişiminde bulunan kişiler üzerinde duracak olursak kırsal bölgelerde yaşayan, eğitimsiz, ya da yeterince yaşanmışlıklarının olmaması, cinsel açlık, toplum baskısı gibi durumlar teşvik olarak görülebilir.
Bu tür girişimlerin çok olması ile ilgili politik duruşumuzun etkisi muhakkak çok. Bunun için nasıl önlemler alınabilir gibi düşünecek olursak, devletin bu konuda kesin hükümler veren ağır anayasalar getirmesi gereklidir. Tecavüz olaylarında hiçbir şekilde hafifletici sebep kullanılmamalıdır.
Son dönemlerde medya da tecavüz olaylarının artması aynı zamanda bu iğrençliğinde artmasına sebep olmuştur. Hele ki  bu olaylarda hafifletici sebeplerin kullanılması daha da teşvik eder ve toplumsal olarak da bizi daha geriye götürür.
Yine bu sorunun artmasında ki sebeplerinden biriside eğitimdir. Aslında eğitim sadece bunun sebebi olmayıp aynı zamanda bu ülkedeki bütün toplumsal sorunlarında başlangıcıdır. Tecavüz girişiminde bulunan kişileri analiz ettiğimizde eğitimsiz kişiler olduğu kesinlikle dikkatimizi çekecektir.
Toplumsal olarak yeterince eğitimli olmamızın, uygarlığı örnek almayışımızın, toplumsal baskının, cinsel açlığın ve medyanın bu olayların üstünde çok durmaları aslında daha da teşvik edici yollardır.
Bu iğrenç girişimlerin bitmesi için kişisel olarak da bu konuda elimizi vicdanımıza koyarak hareket edip, toplumsal çözümler için hükumetlere baskı yaparak önlemeye çalışmalıyız. Bana göre bu işle ilgili acilen bir imza kampanyası başlatılarak ağır yasalar çıkarılması konusunda mevcut iktidara baskı yapmalıyız. Bu sağcının ya da solcunun meselesi değil, bu toplumsal bir sorundur ve bunun aşmak için herkesin desteklemesi gereklidir.
Tecavüz olayları ile ilgili gerek hükumet, gerek biz vatandaşlar olarak üstümüze düşeni yapmalıyız.
Adsız
Adsız