Yerli Dram Filmi Önerileri 2016

1-Beyaz Melek 2007



Beyaz Melek filmi Mahsun Kırmızıgül ile yapımı olan başarılı bir dram filmidir. Türkiye'de yaşlılara iyi bakılmadığı ve huzur evlerine kapatıldıkları temalı film 2007 yapımıdır. Filmde değinilen konulardan birisi ise Doğu'da huzur evlerinin daha az, Batı'da ise daha fazla olmasının sebebidir. İzlemeyenler için kaliteli bir dram filmidir.

2- Gönül Yarası 2005



Gönül Yarası filmi Meltem Cumbul ile Şener Şen baş rolünde kaliteli bir dram filmidir. Zaten işin içerisinde Şener Şen gibi bir oyuncu varken çok da filmden bahsetmeye gerek yoktur. Anadolu'da öğretmenlik yapan Nazım beyin taksi şoförlüğü yaparken tesadüfen dünya (Meltem Cumbul) ile yolları kesişir ve hikaye tamda burada başlar.

3- Mutluluk 2007


Mutluluk filmi Zülfü Livaneli'nin kitabından uyarlanmış kaliteli bir dram filmidir. Filmde doğu da ki örf, adet ve geleneklerine bağlı bir kişinin sevdiğini göl kenarında baygın bir şekilde bulması ile başlar. Özgü Namal oyunculuğu ile kaliteli bir dram filmi olan mutluluk filmini mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. 

Babam ve Oğlum 2005



Babam ve Oğlum filmi benim gözümde efsane Türk yerli filmlerinden biridir. 80 darbesinde annesini kaybeden küçük deniz, babası ve dedesinin hikayesini konu alıyor. Deniz'in gözünde canlandırdığı hikayelerde filmin temalarından birisidir. Çetin Tekindor her zaman yerli filmlerde efsane oyuncu olarak gözümde kalmıştır. Bu filmi izlemeyen ben yerli film izledim zannetmesin.

Farklı kategorilerde film tavsiyeleri olacaktır. Sitemizi takipte kalmanız dileğiyle...




Adsız
Adsız