Ankara Patlaması 2016 Hakkında Bilgi ve Yorum

Ankara'da Askeri Araca Saldırı Düzenlendi. 
Ankara Patlaması 2016
Ankara'da tam olarak kim tarafından düzenlendiği bilinmeyen askeri araca saldırı düzenlendi. 28 ölü ve 60 civarı yaralı olduğu söyleniyor. Hem meclise hemde genel kurmaya yakın bir bölgede imiş. 
Size kimin ne söylediğini yazmak yerine patlama ve savaşın nedeni nedir onu konuşmak istiyoruz.
Yorum:
Ankara'nın göbeğinde son bir yılda 2. patlama olmasına rağmen yeterli önlem ve gerekli politika yok. Bugün Ankara'da yapılan patlamayı kesinlikle kınıyorum. Açıkçası bunu IŞID mi yoksa PKK mi yaptı çok da umursamıyorum. Çünkü Türkiye bu politika yüzünden zaten savaş halinde. Doğuda savaş batı da patlayan bombalar. Bunları şahıslara, örgütlere mi dayatmak lazım yoksa devlet politikası mı bu ülkeyi bu savaşa sokuyor. Doğu da savaş sürdükçe PKK bitmeyecek aksine güçlenecek. IŞID ise aynı şekilde. 
Devletin bu ülkede ki patlamalara ve savaşa son vermesi için bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. Bana göre bu ülkede olanların sorumlusu devlet ve devleti yönetenlerdir. Bunlar başta olduğu sürece ne son bomba ne de son savaş olacak.
Başkanların hepsi patlamayı kınıyoruz diye açıklamalar yapmış, yok şu yaptı, yok şöyle bir olaydı, yok şu kadar ölü var. Bunları bırakıp çözüm bulmaya çalışın. Çözüm ülkeye barış ve demokrasi gelmesidir. Diktatörlükle savaş bitmez aksine ülke bugünkü haline gelir. Son bir yılda seçimler öncesi ve sonrasında yaklaşık 1000 e yakın ya devlet personeli ya da sivil vatandaş hayatını kaybetti. Biz ise halk olarak çıkıp sadece terörü lanetliyoruz demek den başka bir şey yapmadık. Terör nedir? Kim kime göre terörist? Politik olarak doğru adımlar mı atıyoruz? Ülkede savaş nasıl biter? diye düşünüp de gerçekçi cevapların üstüne gitmedik. 
Ülke başkanlık sistemine geçsin, seçimler yeniden yapılsın, memlekette her gün bombalar patlasın, ama biz halk olarak en büyük başkan bizim başkan sloganları atıp sahte vatan millet Sakarya naraları atalım değil mi? 
Acilen savaş ve patlamaların bitip barış ve demokrasinin gelmesini istiyoruz...
Savaşlarda zenginler para kazanır, fakirler ise hayatını kaybeder. Savaş demek emperyalist ülkelerin silah ve sağlık malzemesi satmak demektir. Savaş yüzünden kaybedilen paraların haddi hesabı yokken ülkede insanlar açlık sınırında yaşıyor.
Ülkemizi mahvettiğiniz yeter artık. Kendi kirli oyunlarınız yüzüne savaşlar çıkarıp bombalar patlatarak ülkeyi yaşanmaz bir hale getirdiniz. Ne insan hakları kaldı ne de demokrasi. Bu ülke bu politika ile de ne savaşı bitirir ne de ülkeye gerçek bir barış gelir.


Diploması Yok
Diploması Yok