Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken 10 Faktör Husus

Gebelikte kesinlikle ama kesinlikle dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Hem doğal hem de sağlıklı bir doğum için ne yapılması gerektiği hakkında konuşalım. Hamilelik yani anne duygusu ile birlikte bir takım sorumluluklarda beraberinde geliyor. 

Beslenme bu işin ilk etapta yapılması gerekendir. Yeterli miktarda protein, kalsiyum ve yeşillik bol miktarda tüketilmedir. Aynı zamanda organik ve doğal gıdalar almaya özen göstermelisiniz. Unutmayın artık iki canlısınız.

Kesinlikle sigara ve alkol alınmamalıdır. Sigara içilen ortamlarda dahi bulunmamalıdır. Ağırlık kaldırmak gibi işlerden kaçınmalıdır. Radyasyondan uzak durmak için cep telefonu ile uzun süre konuşmamak gerekir. Araç ve uçak yolculuğuna sık girilmemelidir. Gebeliğin ilk ve son haftasında çocuğun sağlığı için cinsel ilişkiden uzak durulmalıdır. Bu dönemde mümkün olduğu kadar hassas olmamız gereklidir. Gebeliğin belirli dönemlerinde mutlaka hekim kontrolüne girmek gerekir. 

Çocuğun sağlığı ve varsa bir takım alınması gereken önlemler hekim tavsiyesi ile uyulmalıdır. Hamilelik döneminde kadınlar psikolojik olarak kırılgan ve hassas bir yapıya sahiptirler. Bu dönemde eşleri ve aileleri ona uygun davranmalı ve hamile kadını üzmemeye özen göstermelidirler. Boyun ve omuz bölgelerinde sık oluşan ağrılar için gerekirse eşinize masaj yapmayı ihmal etmeyin. Doktorunuza danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayın ve kimyasal maddelerden mutlaka uzak durunuz.
Gebelik döneminde bizimde aklımıza gelmeyen daha bir sürü husus vardır. Bunları mutlaka araştırıp daha dikkatli davranmanızı tavsiye ediyoruz.

Diploması Yok
Diploması Yok